Zaujímavosti

Spozorovania UFO: Britský Roswell v roku 1974

Spozorovania UFO: Britský Roswell v roku 1974

videní: 2.8K

Písal sa rok 1974 a došlo k podobnému incidentu, aké sme opisovali v prvej a druhej časti článku Spozorovania UFO. Incident sa odohral na Britských ostrovoch, začalo sa mu hovoriť Britský Roswell. Niekoľko ľudí žijúcich v okolí dedinky Llandrillo v Clwydskej oblasti Walesu nahlásilo, že na oblohe zahliadli podivne letiace kruhy a následne počuli veľký tresk. Došlo v riedko osídlenej krajine k pristátiu UFO?

Hlásenie, ktoré podal vojak vo výslužbe pod pseudonymom James Prescott – pretože chce ostať v anonymite – tvrdí, že RAF pod silnou vojenskou ochranou odviezla z miesta dopadu mimozemskú kozmickú loď s dvomi telami do vládneho zariadenia v Porton Downe. Iní svedkovia sa dodnes divia, ako pohotovostná služba i vojenské zložky na celý tento incident podivuhodne rýchlo vedeli zareagovať – keď vezmeme do úvahy odľahlosť miesta. Miestny farmár Huw Lloyd, ktorý mal vtedy 14 rokov, si živo spomína, že zahliadol, ako sa veľký predmet mihol ako blesk smerom k zemi a nechal za sebou ohnivú stopu. Objekt bol údajne rozžhavený a vysielal záblesky modrého svetla.

Všetky dokumenty vzťahujúce sa k tomuto prípadu a následnej vojenskej operácie zostali dodnes utajené a úrady sa k celej udalosti odmietajú vyjadrovať. Túto reakciu si množstvo ľudí vysvetľuje ako mlčanlivé pripustenie faktov, že UFO skutočne existuje. Žiaden materiálny dôkaz však nie je dostupný, pravda o tom, čo sa v ten deň stalo, zostáva naďalej záhadou.

Existuje síce množstvo ľudí, ktoré tvrdenia očitých svedkov vcelku presvedčili, ale dokým všetky spomínané udalosti nepodporí hmatateľný dôkaz, väčšina verejnosti nebude ochotná v existenciu UFO uveriť. Doposiaľ však žiaden podobný dôkaz nebol predložený, vzbudzuje to dojem, že pravda o záležitostiach bola úradmi pred verejnosťou utajená – eventuálne ako súčasť medzinárodného spiknutia.

Až doposiaľ k podozrivým pristátiam dochádzalo vždy v odľahlých oblastiach. Ak by k incidentu došlo k husto obývanej oblasti, napríklad neďaleko väčších miest, nepochybne by sa všetko vyvíjalo inak.

Zdroj: noviny.sk | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov