Zaujímavosti

Mesačné mestá: Konšpirácie a fakty 2. časť

Mesačné mestá

videní: 2.3K

Pravidelné útvary na Mesiaci inšpirovali astronómov po ďalšom pátraní. Zdalo sa, že najzaujímavejšie miesta sa nachádzajú v časti, ktorú astronómovia nazývajú „Sinus medii“ (v preklade z latinčiny „ústredná zátoka“). V prípade, že pozorujeme Mesiac počas splnu, je to oblasť okolo stredu viditeľného kotúča. Práve tu pátračov inšpirovala vyvýšenina astronómami označovaná ako „veža“. Jedná sa o pozoruhodný geologický útvar, v obyčajne plochej krajine vyčnieva nad povrch Mesiaca do výšky snáď jedného kilometra.

Jeden z najdivnejších zo všetkých útvarov objavených na lunárnom povrchu sú formácie zobrazené na jednej z fotografií, ktoré boli urobené počas misie Apollo 10. Na snímku číslo 4822 sa dá rozoznať zvláštna štruktúra, ktorá vyzerá, akoby sa vznášala pár kilometrov nad povrchom, je známa pod názvom „veža“. Niektorí skeptici tvrdia, že ide o súčasť fotografického prístroja kozmickej sondy. Menej skeptické úvahy sú zhovievavejšie k menej konvenčným teóriám a ich nositelia tvrdia, že ide o stavbu slúžiacu ako dôkaz, že tam v minulosti stálo lunárne mesto. Túto skupinu ľudí obzvlášť zaujímajú aj ďalšie fotografie NASA, ktoré na povrchu Mesiaca zobrazujú veľké priepasti preklenuté mostami. Tieto geologické útvary v tvare mostov mohli samozrejme vzniknúť, ale pretože sa anchádzajú v blízkosti niečoho, čo sa popisuje ako ruiny mesačných miest, vnucujú myšlienku, že nevznikli vďaka geologickým procesom, ale že boli postavené umelo pre dopravné účely.

Niektrí pozorovatelia, ktorí snímky skúmali taktiež tvrdili, že rozoznali stavbu veľkého dómu. Podľa nich má sieťovú štruktúru, čo naznačuje, že sa kedysi „vznášal“ nad lunárnym mestom. S použitím metódy datovania na základe počtu mladších kráterov v tejto oblasti sa odhaduje, že keby také mesto hostila, musela by byť zničená zhruba pred pól miliardou rokov. Mnoho ľudí verí, že vládne orgány utajili pravý rozsah toho, čo bolo na Mesiaci objavené. Argumentujú, že fotografie zverejnené pre široké masy ľudí boli upravené, aby skreslili skutočnosť. Vedci ani NASA však takýmto názorom neposkytujú žiaden priestor.

Zdroj: BoredPanda | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov