Zaujímavosti

Pristátie na Mesiaci v roku 1969 a konšpirácie 2. Diel

pristátie na mesiaci

videní: 2.4K

To, čo sa považovalo za fakt množstvo rokov, sa začalo spochybňovať – ako sme uviedli aj v prvom dieli článku. Existuje mnoho skeptikov, ktorí pochybnosti podkladajú veľmi presvedčivými dôkazmi.

Začnime ľuďmi, ktorým sú podozrivé všetky tajnosti obklopujúce projekt dobývania kozmu a ktorí považujú obmedzovanie prístupu k faktom za utajovanie dôkazov a spoľahlivé znamenie konšpirácie. Jediný dôkaz, ktorý máme, je široko distribuovaný záznam, ktorý zachytáva dvoch astronautov, ktorí plnia úlohy na Mesiaci. A to je práve to, čo inšpiruje väčšinu neopodstatnených tvrdení o klamstve. Mnoho kritikov totiž tvrdí, že na filmových snímkoch sa vyskytuje množstvo chýb a rozporov ilustrujúcich, že ide o podvrh. Prvé a najznámejšie rozpaky sa zameriavajú k americkej vlajke. Sekvencia ukazuje astronautov, ktorí zapichujú vlajku do mesačného povrchu. Hviezdy a pruhy sa divoko trepocú, zatiaľ čo obaja muži sa snažia udržať vlajku vzpriamenú. Zvláštne pri tom je, že aj keď je vlajka riadne ukotvená, pohybuje sa ďalej, ako by sa o ňu opieral vietor. To je však vysoko nepravdepodobné, keď sa zamyslíme, že Mesiac nemá atmosféru, ktorá by takýto pohyb umožňovala. Zástancovia konšpirácií tvrdia, že vlajku roztrepotal ventilátor v štúdiu. Ich tvrdenia však vyvracajú argumenty, podľa ktorých vlajúca vlajka dokazuje, že Mesiac atmosféru má, napriek tomu, že podľa vedcov tomu tak nie je.

Možno je ťažšie vyvrátiť rozpor týkajúci sa pristátia na povrchu Mesiaca a kráteru v jeho prašnom prostredí. Fotografie Apolla jasne ukazujú, že mesačná krajina je pokrytá vrstvou prachu. Je to vidieť na slávnych snímkach šľapajách astronautov a neskôr zo záberov stôp mesačného vozidla. Vzorky prachu a hornín boli taktiež vystavené po návrate z misie.

Keď modul pristával na Mesiaci, bol zostup riadený pomocnou raketou, ktorá fungovala ako brzda. Preto sa dá logicky očakávať, že sa na fotografiách okolo modulu objaví množstvo prachu a malý kráter pod ním. Je ale zvláštne, že keď pozorujeme snímky mesačného pristátia, zdá sa nám, že modul pristál, akoby povrch Mesiaca vôbec nenarušil. Nikdy nie sú viditeľné znaky a plocha okolo modulu vyzerá neporušená. Modul i jeho nohy sú čisté, bez usadenín a lesknú sa, napriek tomu, že dosadli na povrch Mesiaca a jeho prach. Existujú však aj ďalšie rozporuplné verzie. Pokračujeme v 3. Dieli.

Zdroj: BoredPanda | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov