Zaujímavosti

Podľa výskumu sú deti, ktoré vyrastajú so zvieratami, zdravšie

pes

videní: 2.4K

Väčšina ľudí si myslí, že ich deti musia byť v sterilnom prostredí, aby boli zdravé. Prekvapivo to však nie je pravda. Niekoľko štúdií ukázalo, že baktérie v našich domovoch môžu zlepšiť naše zdravie. A výskumy ukazujú aj to, že domáce zvieratá sú jedným z najlepších spôsobov, ako zaviesť mikroorganizmy do života tvojich detí. Deti, ktoré majú nejaké domáce zviera sú omnoho zdravšie. Je fascinujúce, aké množstvo výskumov sa v tejto oblasti vykonalo a my ti prinášame ich závery. Tvoje ratolesti sa už nevedia dočkať, kedy im kúpiš toho vysnívaného psíka!

Domáce zvieratá posilňujú imunitu detí

Podľa výskumu sú deti, ktoré vyrastajú so zvieratami, zdravšie

Náš imunitný systém ovplyvňujú početné faktory. V skutočnosti by 20 minút smiechu mohlo byť imunitou, ktorú tvoje dieťa potrebuje. Môžu ti však pomôcť aj domáce zvieratá. Nedávna štúdia ukázala, že dokonca aj krátke stretnutia so zvieratami zlepšujú funkciu imunitného systému. Napríklad psy nás vystavujú mikróbom z prírody, ktoré posilňujú zdravie dojčiat.

Nižšie riziko alergie a astmy

Podľa výskumu sú deti, ktoré vyrastajú so zvieratami, zdravšie

Alergie sa vyskytujú, keď náš imunitný systém nadmerne reaguje na neškodné látky a mikroorganizmy. Väčšina ľudí by si myslela, že vyhýbanie sa domácim zvieratám znižuje riziko alergickej reakcie. To však nie je pravda. Ukazuje sa, že ak tvoje deti žijú s domácim miláčikom počas prvého roka života, majú nižšie riziko vzniku alergií, najmä na srsť a podobne.

Táto štúdia zistila, že deti, ktoré vyrastali vedľa stodoly, mali nižšie percento alergií. Rovnaká štúdia zistila, že astma bola v tejto skupine naozaj zriedkavý jav. Viac dôkazov sa nachádza v štúdii, ktorá uvádza, že novorodenci žijúci s mačkami majú nižšie riziko astmy a iných ochorení dýchacích ciest.

Deti s domácimi miláčikmi sú pohybovo zdatnejšie

Podľa výskumu sú deti, ktoré vyrastajú so zvieratami, zdravšie

Mať domáceho maznáčika – najmä psa – poskytuje množstvo príležitostí na cvičenie. Či už je to len chôdza alebo hranie sa na záhrade, pohyb je vynikajúcim spôsobom, ako udržať tvoje deti šťastné a zdravé. Štúdia testovala viac ako 2000 ľudí a tí, ktorí mali psa majú zvyčajne aj vysoký fitness kvocient. Takže, ak chceš, aby tvoje deti mali viac pohybu, zaobstaranie domáceho maznáčika by mohlo byť perfektným riešením.

Poskytujú úľavu od stresu

Podľa výskumu sú deti, ktoré vyrastajú so zvieratami, zdravšie

Aj najmladší členovia našej spoločnosti prechádzajú každodenným stresom. Na rozdiel od dospelých však väčšinou nevedia, ako sa s tým vysporiadať. Zdá sa, že aj tu sú zvieratá vhodným riešením. Podľa tejto štúdie kontakt s nimi znižuje kortizol, stresový hormón, a udržuje správny srdcový rytmus. Preto sa domáce zvieratá často používajú pri rôznej terapii.

Domáce zvieratá zlepšujú sociálne zručnosti detí s autizmom

Podľa výskumu sú deti, ktoré vyrastajú so zvieratami, zdravšie

Rodičia, ktorých deti majú ASD, vedia, aké je pre nich ťažké zvládať rôzne sociálne situácie. S domácimi miláčikmi sa však autistické deti cítia bezpečne. Ako ukazuje jedna štúdia , autistické deti sa smejú a rozprávajú sa viac so svojimi rovesníkmi, keď sú prítomné zvieratá. V tomto prípade boli prítomné morčatá, ale začalo sa niekoľko terapeutických programov, ktoré sa týkali mnohých druhov zvierat.

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov