Zaujímavosti

Strašidelné lode: Veľké jazerá v Michigane, USA

Strašidelné lode: Veľké jazerá v Michigane, USA

videní: 1.8K

V predošlých článkoch s názvom Strašidelné lode, sme vám priniesli príbehy o tom, aký trpký môže byť osud. Pozreli sme sa na presláveného Blúdneho Holanďana, a taktiež na svetoznámu loď Queen Mary, ktorá počas druhej svetovej vojny slúžila doprave vojsk na miesto určenia. V rámci tohto článku sa pozrieme na strašidelné lode, ktoré sa však neobmedzujú len na moria. Konkrétne sa pozrieme – okrem iného – na oblasť zradných vôd veľkých jazier v Michigane v USA. Aj oni sa počas rokov stali hrobom množstva menších plavidiel. Preto nás ani neprekvapuje, že v súvislosti s nimi sa vynorili aj desivé príbehy.

Jeden z najdivnejších sa týka Western Reserve. Loď patrila finančníkovi Petrovi Minchovi, ktorý sa spoločne so svojou rodinou nachádzal na palube, keď sa v roku 1892 potopila so všetkými pasažiermi, posádku nevynímajúc. Ako je ale možné, že loď je dodnes z času na čas videná, ako sa pokojne plaví okolo Deer Parku, kde sa potopila? Ešte záhadnejšie je však to, že tragédiu predvídal kapitán Truedell vo svojom sne. Podrobne videl, ako sa všetko odohralo, a dokázal okamžite identifikovať telo Petra Mincha, keď ho vlny vyplavili na pobrežie.

Iná viac než divná udalosť bola zmiznutie lode Erie Board of Trade na Hurónskom jazere v roku 1883 a jej znovuobjavenie v podobe prízraku. Legenda hovorí o prekliatí spojenom s loďou, ku ktorému došlo tak, že kapitán nariadil jednému mužovi z posádky, aby vyliezol na vysoký sťažeň do lodného koša, napriek tomu, že vedel, že nie je bezpečný. Člen posádky rozkaz vykonal, zoo sťažňa spadol a na mieste sa zabil. Po tejto udalosti začali kolovať historky, že sa na rôznych miestach začal objavovať duch zomrelého muža. Keď loď opäť vyplávala, záhadne zmizla a do dnes ju vidieť, ako sa plaví po jazere.

Pri čítaní a rozprávaní podobných historiek behá až mráz po chrbte. Musíme sa však opýtať, či je možné, aby sa jednalo len o výmysly veľkého počtu ľudí, alebo skutočne môže existovať niečo medzi nebom a zemou?

Zdroj: NPS | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov