Zaujímavosti

Prestaň s tým! Toto tvoje mačky nenávidia…


videní: 8.5K

Mačky sú zaujímavé tvory. Väčšinu času sú roztomilé, ospalé a hravé. No v zápätí sa z nich stávajú šelmy pripravené na lov. Aj keď si možno myslíme, že je super hrať sa so svojím mačiatkom, túliť sa s ním a využiť každú príležitosť na to, aby sme ho rozmaznávali. Sú však veci, ktoré možno robíš aj ty a tvoja mačka to nenávidí. Chceš vedieť, ktoré to sú? Tu je prehľadný zoznam. Toto dokáže mačence naozaj rozhodiť!

1. Tvoja mačka nenávidí, keď ju držíš ako dieťa

mačky

Možno sa ti zdá, že tvoja mačka ti rada sedí v lone a necháva sa hladkať. Áno, to miluje! Nenávidí však, keď s ňou narábaš ako s bábätkom. Keď mačky zdvihneš do vzduchu, cítia sa neisté a chcú ma opäť pevnú pôdu pod nohami. Ak ich navyše držíš ako dieťa, je to ešte horšie, pretože nemajú takmer žiadnu oporu. Možno sa ti to zdá roztomilé, tvoja mačka má na to však iný názor.

 

2. Tvoja mačka tajne neznáša, keď ju fotíš

mačky

Vtipné fotografie mačiek sú posledné obdobie internetovým šialenstvom. Uvedom si, že tvoja mačka možno nechce mať 24 hodín denne / 7 dní v týždni nalepený tvoj smartfón na ňufáku. Okrem toho je blesk fotoaparátu pre mačky veľmi rušivý. Obzvlášť kruté je ich lanáriť hračkou alebo maškrtou len preto, že chceš získať skvelú fotografiu.

 

3. Mačky nemajú rady dlhý očný kontakt

mačky

Oči sú pre mačky akýsi komunikačný prostriedok. Očným kontaktom ukazuješ svoju dominanciu. Ak ho však udržuješ pridlho, mačka si to môže vysvetliť ako agresívne správanie a prepne sa do útočného režimu.

 

4. Mačka neznáša, keď na ňu mňaukáš

mačky

Áno, mačky komunikujú mňaukaním. Ale tak, ako ty nečakáš, že ti bude mačka odpovedať v tvojom jazyku, ani ony nechcú, aby si na nich mňaukal. Podľa National Geographic mačky “vokalizujú, aby získali našu pozornosť”. Keď na mačky mňaukáme, nechápu, čo od nich vlastne chceme.

 

5. Mačky nenávidia, keď ich obliekaš

mačky

Ak sa spiera pri obliekaní, jednoducho jej ten svetrík nedávaj! Mačky nemajú rady, ak je niečo proti ich srsti. Doslova. Po prvé to nepotrebujú a po druhé je to naozaj nepríjemné a obmedzujúce. Ak mačku musíš obliekať z nejakého dôvodu, tak sa uisti, že sa môže stále pohodlne pohybovať.

 

6. Mačky nemajú rady mlieko

mačky

Veľké odhalenie! Väčšina mačiek neznáša laktózu. To, že mačence milujú mlieko je naozaj veľký mýtus. Mlieko spôsobí väčšine mačiek veľa nepohodlia a žalúdočných problémov v priebehu 8-12 hodín od konzumácie. To neznamená, že ho nebudú piť, keď je umiestnené priamo pred nimi, ale pravdepodobne im spôsobí viac škody ako úžitku.

 

7. Tvoja mačka neznáša zmeny

mačky

Nákup nového typu jedla, vozenie sa autom na výlet, noví hostia u vás doma či návšteva veterinára, to všetko predstavuje zmenu a stresujúce udalosti pre tvoju mačku. Zmeny treba robiť postupne, aby sa mačka stihla aklimatizovať. Ak je niečo stresujúce pre teba, je to ešte viac stresujúce pre malého chlpatého člena tvojej rodiny.

Zdroj: iflscience topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov